Praktijkregels – Huisartsenpraktijk Heugem – Maastricht
Huisartsenpraktijk Heugem
De Beente 24 6229 AV
Maastricht
Spoed Toets 1

Praktijkregels

Het maken van een afspraak

U kunt een afspraak maken door ons te bellen tijdens de openingstijden van de praktijk. Om iedere patiënt zo snel en zo goed mogelijk van dienst te zijn, stelt de assistente u enkele vragen. Het is belangrijk om de assistente duidelijk te vertellen waarvoor u komt. De assistente kan de ernst van uw klachten dan inschatten en u goed verder helpen. Onze assistentes zijn opgeleid om u bij mildere klachten advies te geven. In geval van spoed zal er direct met een dokter worden overlegd. Wij vragen u om voor een belangrijk of chronisch gezondheidsprobleem bij voorkeur een afspraak bij uw vaste huisarts te laten plannen.

Als u een eenvoudige klacht heeft, dan kunt u zelf al eens kijken op de website Moet ik naar de dokter.nl of thuisarts.nl.

Als het nodig is, kunt u voor 1 eenvoudige klacht zelf een afspraak plannen via ons patiëntenportaal van Uwzorgonline.

 

Afspraak afzeggen

Wij vragen u om minstens 24 uur van tevoren uw afspraak af te zeggen, wanneer u niet kunt komen. Als wij op tijd weten dat u niet kunt komen, kunnen wij een andere patiënt plannen op het spreekuur. Zo wordt voorkomen dat uw plek onnodig onbenut blijft.

Wanneer u bij herhaling zonder afmelding niet komt op een afspraak, dan sturen we u een rekening die u zelf moet betalen.

 

Bij binnenkomst in de praktijk

Bij binnenkomst van de huisartsenpraktijk vragen wij u om u te melden bij de assistente aan de balie. Daarna kunt u in de wachtkamer gaan zitten. De arts of praktijkondersteuner zal u vervolgens binnenroepen. We kunnen niet voorkomen dat het spreekuur van de artsen soms uitloopt, waardoor u soms later wordt binnengeroepen dan afgesproken. Hiervoor vragen wij uw begrip. Wanneer het spreekuur langer dan 10 minuten uitloopt, kunt u in overleg met de assistente een nieuwe afspraak inplannen. Wanneer u zelf 10 minuten te laat bent, zal de assistente een nieuwe afspraak met u inplannen.

 

Het aanvragen van een huisbezoek

Voor 10:00 uur kunt u telefonisch een huisbezoek aanvragen. Tenzij er sprake is van een spoedgeval, dan kunt u ons op ieder tijdstip tussen 08.00 en 17.00 bereiken. Huisbezoeken zijn alleen mogelijk voor patiënten die bedlegerig zijn.

 

Het aanvragen van recepten

Het aanvragen van recepten kan 24 uur per dag in ons patiëntenportaal van Uwzorgonline. U kunt ook telefonisch uw herhaalrecepten doorgeven: toets 2 voor de receptenlijn en spreek dan uw naam, geboortedatum en de naam en dosering van het medicijn dat u herhaald wil hebben in. Het is ook mogelijk om tijdens openingstijden van de praktijk langs te komen in de praktijk en bij de balie assistente uw herhaalrecepten aan te vragen.

Iedere apotheek heeft zijn eigen werkwijze over het afhalen van herhaalrecepten. BENU apotheek Heugem streeft er naar om alle recepten die voor 11:00 uur besteld zijn de volgende werkdag na 11:00 uur te kunnen uitleveren.

 

Bellen voor uitslagen

I.v.m. drukte aan de telefoon, kunt het beste tussen 14:00 en 16:00 uur bellen voor uitslagen.

 

Omgangsvormen

Binnen onze praktijk gelden er algemene omgangsnormen zoals elkaar beleefd en met respect behandelen. Agressief gedrag wordt niet getolereerd.

Bij calamiteiten moet u de aanwijzingen van de medewerkers van de huisartsenpraktijk opvolgen.

Roken, het gebruik van alcohol en drugs, het dragen van wapens of het zonder toestemming fotograferen/filmen zijn niet toegestaan binnen onze praktijk. Wanneer u deze regels niet naleeft, kan de huisarts u de toegang tot de praktijk ontzeggen.

Bij diefstal, geweld of ander ongeoorloofd gedrag doet de huisarts aangifte bij de politie.

De huisarts en zijn medewerkers zijn niet aansprakelijk bij schade, verlies of diefstal van uw eigendommen.